Workshops


Workshops

Tijdens mijn workshops werk ik met mandala’s of de dot-art techniek. De mandala is een term vanuit het Hindoeïsme maar wordt ook veel in het Tibetaanse Boeddhisme gebruikt en staat voor plan, kaart of een geometrisch patroon. De dot-art technieken werden vroeger toegepast door de Aboriginals om een verhaal te vertellen. Dit gebeurde oorspronkelijk in het zand, boomschors of op rotsen. In mijn workshop passen we de techniek toe op stenen. 


We werken in kleine groepjes, van maximaal vier cursisten. Ik zorg voor de begeleiding, goed tekenmateriaal, een inspirerende en ontspannen omgeving en uiteraard voor koffie/thee en wat lekkers.

workshop geometrie

 

Ook wel meetkunde genoemd, is het deel van de wiskunde dat zich bezighoudt met het bepalen van de afmetingen en andere eigenschappen van figuren. In mijn workshop gaan we de Flower of Life ook wel de 'Bloem des Levens' in een mandela tekenen. De Flower of Life geldt als één van de krachtigste natuursymbolen en staat symbool voor bloei en oneindige groei, bewustwording, balans en algeheel welbevinden. Ze komt in verschillende vormen voor en is een oeroude metafoor voor de verbondenheid van alle leven in het universum. 

workshop krachtdieren

 

Bij deze workshop werken we met krachtdieren. Krachtdieren zijn beschermgeesten in de vorm van dieren en stammen uit de tijd van de Indianen. Het werd gezien als een gids of beschermer. Een krachtdier kan al bij je zijn (je komt het dier steeds tegen op je pad), kan zich plots voor doen of aandienen. We gaan dan jouw krachtdier tekenen of we trekken een dierenkaart, waarna we we kijken wat jouw krachtdier is voor dit moment. Uiteraard gaan we daarna aan de slag met de dieren en verwerken we die in een mandala.

workshop numerologie

 

Bij deze workshop ga je een numerlogische mandala maken. Voorbeelden waarvoor een numerologsche mandala wordt toegepast zijn: je eigen geboorte mandala, trouwdag, herrinneringsdag, een opening of feestdag.

Aan de hand van de door jouw gekozen datum gaan we aan de slag, je datum vormt een som van getallen, dit getal vertalen we vervolgens met elkaar naar een specifiek symbool, kleur of afbeelding. Dit symbool krijgt vervolgens haar kracht door het kiezen van bepaalde kleuren, je zal zien gaande het ontwerp, tekenen en kleuren iets bijzonders ontstaat!


U kunt ook deelnemen aan de, inmiddels bekende workshops  Numerologische Jaarmandala's tekenen. Deze workshops worden in de maanden november, december, januari en februari gegeven. Een zeer bijzondere workshop voor het komende jaar!

workshop dot-art

 

Stippen op een steen! In deze workshop gaan we aan de slag met de dot techniek, oftewel het schilderen in stippen. waarbij we aandacht geven aan de kleuren en stippen. Ik leer je tijdens de workshop de basis-technieken van het dotten, de verschillende opzetten en de mogelijkheden wat je allemaal met het matriaal kunt doen. Uiteraard heb ik prachtige stenen, waar je zelf uit mag kiezen. Ervaring leert dat, iedere deelnemer ongeveer 3 a 4 stenen tijdens de workshop omtovert tot een waar kunstwerk!

interesse?

 

Inclusief: materiaal, koffie/thee en lekkers

Kosten:  € 35,00

Deelnemers: minimaal 4 maximaal 6, bij minimaal 4 deelnemers gaat de workshop door! Een workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

 

Kijk bij mijn agenda wanneer de workshops zijn,

wil je graag een andere datum, mail het en we kijken samen naar een geschikt moment!

 

Privé les: wil je liever alleen komen mandala tekenen, dat kan! Datum en tijd in overleg. Kosten privé les: € 60,-