Mandala

Puur Saskia

De Mandala

 

Tijdens mijn workshops en cursussen werk ik onder meer met mandala’s. Eenvoudig uitgelegd is een mandala een cirkel die opgevuld wordt met kleuren en afbeeldingen. De mandala is een term vanuit het Hindoeïsme maar wordt ook veel in het Tibetaanse Boeddhisme gebruikt en staat voor plan, kaart of een geometrisch patroon. In haar oorspronkelijke vorm, bestond de mandala uit magische diagrammen waarbinnen afbeeldingen werden geplaatst van goden en symbolen. Deze mandala’s dienden mede als hulpmiddel bij het mediteren. Op basis van gehanteerde afbeeldingen, patronen en/of kleuren kon inzicht verkregen worden in wijsheden.

Tegenwoordig kom je de mandala overal in het dagelijkse leven tegen, zowel in de natuur maar ook in alle culturen bestaan er veel variaties van de mandala. De cirkel staat symbool voor oneindigheid. In de cirkel heb je de ruimte en vrijheid om te tekenen en kleuren.

Workshops en cursussen

 

Kijk voor meer informatie over de workshops en cursussen die ik geef, verder op mijn website. Tijdens de workshops en cursussen geef ik je graag, uiteraard als je het op prijs stelt, achtergrond informatie over het ontstaan van de mandala, definities van afbeeldingen en kleuren.

 

We werken in kleine groepjes, van maximaal vier cursisten. Ik zorg voor de begeleiding, goed tekenmateriaal, een inspirerende en ontspannen omgeving en uiteraard voor koffie/thee en wat lekkers.

 

Maar uiteindelijk gaat het erom dat we met elkaar ontspannen kleuren, beleven en vooral genieten!

 

WORKSHOPS

 

Kennismaken met het tekenen (van mandala's)? De basisopzet leren en een gezellige creatieve middag met elkaar?

CURSUSSEN

 

Creatief tekenen, je tekentechnieken verder ontwikkelen en je verder verdiepen in de mandala?

Copyright © All Rights Reserved